Augmenta un 20% el valor total de les exportacions de boví irlandès el 2020

Bord Bia ha liderat amb èxit el seu Seminari Anual sobre Exportació de Bestiar Viu, destinat a informar a tots els interessats sobre la situació de mercat, els canvis en requisits tècnics i maneig, en legislació, logística i altres factors que, globalment, afecten aquest sector.

Tot i les dificultats que ha presentat el 2020, el valor total de les exportacions de bestiar boví irlandès ha augmentat un 20%, malgrat la caiguda del 9% del nombre de caps exportats, xifrats en 266.153 animals (gairebé 30.000 menys que en el 2019).

Espanya, tot i haver importat un 11% menys, segueix sent la primera destinació per a Irlanda, amb 81.280 caps. La major caiguda es va produir en els mamons menors de 80 kgs, amb un canvi en la demanda cap a encreuaments carnis (sobretot Angus), respecte als mamons frisons. D’altra banda, van augmentar una mica -en uns 1.000 caps- les exportacions de bestiar major, mentre que van caure lleugerament les de ‘pasteros’.

Bord Bia ha indicat que és molt notable la disminució de l’exportació cap als Països Baixos (-42%), principalment pel descens en la demanda de vedella blanca a causa de la crisi sanitària per la Covid-19 i notable l’increment d’exportacions cap a Irlanda de el Nord, en preparació del canvi d’escenari causat pel Brexit britànic des de principis d’aquest any.
Tant Bord Bia com Teagasc, la ICBF i el Ministeri d'Agricultura irlandès han indicat que segueixen unint esforços per millorar les aptituds dels mamons irlandesos per la seva finalització en el mercat espanyol.

Fuente: Bord Bia, con datos del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Marina.

Notícies