La Plataforma Som Ramaderia, de la qual forma part Asoprovac, posa en marxa la campanya ‘#RealitatRamadera’

27/11/2020

Som Ramaderia, una aliança d’organitzacions del sector agroalimentari, entre les quals està   Asoprovac, ha presentat el dijous 26 de novembre de manera virtual la campanya '#RealitatRamadera', comunicant fets sobre la ramaderia espanyola’, a la qual han assistit més de 200 persones. L’objectiu de la iniciativa és informar sobre el model de producció ramader espanyol i posar en valor la seva contribució per afrontar els reptes globals, oferint una altra perspectiva, desmentint mites i aportant evidències sòlides al debat actual sobre la ramaderia.

Ha obert la jornada, Pablo Hervás, coordinador de la iniciativa, que ha informat del llançament simultani del portal www.realidadganadera.es, creat per donar suport al sector ramader i destacar la importància de la ramaderia en el medi rural, la protecció del medi ambient i la sostenibilitat, així com els elevats estàndards de benestar i sanitat animal del nostre país.

Durant la jornada, ha tingut lloc una taula rodona en la qual han participat Agustí Herrero, director de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya; Mar Fernández, directora d’ASEPRHU; Miguel Ángel Figuera, director d’ANPROGAPOR i Matilde Moro, gerent d’Asoprovac, i que ha estat moderada pel periodista agroalimentari, José Manuel Álvarez.

Moro ha destacat que “l’agricultura europea ha reduït més d’un 20% les seves emissions els darrers 30 anys; en ocasions com a conseqüència de la legislació i en d’altres amb l’objectiu de ser més eficient, el que va íntimament lligat amb la sostenibilitat. Els sectors han invertit, per exemple, a millorar les seves instal·lacions, reduir els consums energètics, les emissions, millorant la genètica o la sanitat de les seves produccions”. També ha ressaltat la importància de l’ús de les xarxes socials en aquesta campanya per apropar el missatge als joves.

Notícies