menu
Asoprovac CatalunyaActualidad
Asoprovac continua avançant en la descarbonització
Actualidad

Asoprovac continua avançant en la descarbonització

Compartir

Desenvolupar un mecanisme que recompensi als criadors de bestiar boví pels seus esforços en matèria de sostenibilitat és una de les prioritats d’Asoprovac. Amb aquest objectiu, el passat 29 de maig es van presentar a Madrid els avanços del projecte Life Carbon Farming, consistent en un ambiciós treball d'anàlisi de la sostenibilitat en granges de boví europees. Per portar-ho a terme, un equip d'experts distribuïts en els sis països participants coordinen esforços per formar als tècnics que assessoraran les 700 granges de boví de carn i llet participants en els seus plans de reducció de carboni.

En la jornada, tècnics d'Asoprovac i de Neiker, van exposar com s'està treballant per desenvolupar un mètode comú harmonitzat a escala europea per a controlar i verificar les reduccions de la petjada de carboni. L'objectiu final és que empreses externes al sector o de la mateixa cadena de valor, que actualment ja estan concorrent al mercat de compra de crèdits de carboni, puguin invertir en la descarbonització del sector del boví. En concret, l'eina BOVID-CO₂, properament estarà disponible per a professionals interessats en gestionar la petjada de carboni de les seves granges.

Responsables de les consultores Bureau Veritas i Global Factor van abordar els desafiaments actuals dels mètodes normalitzats de certificació per establir un mecanisme de finançament, així com les responsabilitats actuals de les empreses en matèria de sostenibilitat. Una de les principals conclusions va ser la necessitat d'assolir un marc europeu unificat que permeti avançar i facilitar la certificació dels projectes agrícoles de baixa emissió de carboni en les granges d'arreu d'Europa. Cal per tant garantir un mercat de crèdits fiable, sostenible i transparent.

Aquest trebal és fruit d'un treball continuat que Asoprovac porta realitzant des de gairebé deu anys, i que ha permés obtenir una eina de càlcul, BOVID-CO₂, única en el mercat per les seves característiques. El projecte permet per fi, tornar a situar al ramader de boví en l'eix central de la lluita contra el canvi climàtic en el medi rural.

Més informació: ASOPROVAC presenta en Madrid sus avances en Carbon Farming