Jornada per acostar el boví als estudiants de veterinària
Asoprovac ha organitzat, juntament amb MSD, una jornada a la Facultat de Veterinària de la Universitat Complutense de Madrid, per debatre sobre l'adaptació de les competències veterinàries a les necessitats del sector boví de carn. Entre d'altres objectius la trobada pretenia acostar la ramaderia bovina als estudiants veterinaris com a futurs professionals del sector.
En aquesta s'ha evidenciat com la identificació electrònica podrà ser una eina útil per recopil·lar dades, monitoritzar els animals, i disposar de tota la traçabilitat. Alhora, pot acabar alleugerint tasques farragoses com l'entrada manual de dades.
Oriol Canal, president d'Asoprovac Catalunya, ha participat a la taula rodona moderada pel veterinari divulgador, Víctor Algra, destacant la professionalitat del sector, i la necessitat de reivindicar-se i comunicar millor per enderrocar falsos mites entorn la ramaderia.
Algunes interessants conclusions han girat al voltant dels nombrosos reptes que encara té el sector i com la tecnologia i la intel·ligència artificial seran les eines per millorar el maneig, i aspectes com la vigilància dels animals suplint així la manca de personal especialitzat. El Big Data permetrà millorar costos de producció i eficiència, alhora que a llarg termini podrà aplicar-se per a la millora genètica.
La jornada ha estat clausurada per Valentín Almansa, Director General de Sanitat de la Producció Agroalimentària i de Benestar Animal del Ministeri d'Agricultura, que ha insistit en la necessitat de diposar de dades objectives de tots els aspectes que afecten al sector, i reclamar a les Administracions l'increment de costos que suposa cada nova exigència normativa.